Tarieven

Hieronder staan de tarieven voor het seizoen 2019-2020

Blazersband (jaar 1)
In het eerst jaar hebben de leerlingen 1x per week les in de Blazersband. Dit jaar is bedoeld om de kinderen te laten wennen aan een instrument en vooral in het beleven van plezier in het samen muziek maken! De Blazersband kost 25 euro per maand. Hierin is inbegrepen: 45 minuten les per week op wo.16.30-17.15u in Den Durpsherd, huur van het lesboek, gebruik van een instrument en contributie.
In totaal betaalt u in het eerste jaar dus 300 euro aan TOG.

Blazersband-Plus (jaar 2, 3 en soms wat langer)
In het tweede, derde en soms opvolgende jaren hebben de leerlingen 2x per week les: een keer per week in groepsvorm in de Blazersband-Plus (via TOG) en een keer per week individueel of met tweeën via de muziekschool (Médèz). Vergelijk het met sport: 1x trainen (muziekles) en 1x wedstrijd (spelen in de blazersband-plus).

De Blazersband-Plus kost 88 euro contributie per jaar. Hierin is inbegrepen: 1x per week 45 minuten les met Blazersband op wo. 17.30-18.15u incl. lesmateriaal, gebruik van een instrument en contributie TOG.  Het lesgeld bij Medez is voor een standaardles van 20 minuten 402 euro per jaar. TOG-leerlingen moeten zich inschrijven bij Médèz.
In totaal betaalt u dus 88 euro contributie aan TOG en 402 euro lesgeld aan Médèz. 

Opleidingsorkest (vanaf het vierde jaar (gemiddeld)
Ook de leerlingen uit het opleidingsorkest hebben 2x per week les: een keer per week in groepsvorm in het opleidingsorkest (via TOG) en een keer per week individueel of met tweeën via de muziekschool Médèz.

Het opleidingsorkest kost 88 euro contributie per jaar + (optioneel) 40 euro voor het gebruik van het instrument. Er is wekelijks repetitie op wo.18.30-19.30u.  Het lesgeld bij Médèz is voor een standaardles van 20 minuten 402 euro per jaar. TOG-leerlingen moeten zich inschrijven bij Médèz.
Als u een instrument huurt van TOG betaalt u 128 euro aan TOG en 402 euro aan Médèz.
Als u zelf een instrument hebt, betaalt u 88 euro aan TOG en 402 euro aan Médèz

Harmonieorkest
169 euro contributie per jaar + (optioneel) 50 euro per jaar voor gebruik van het instrument, wekelijks repetitie op wo. 19.45-22.00u

SLAGWERK
TOG werkt samen met drumschool Rhythm Impact voor de slagwerklessen. Op de website van Rhythm Impact vindt u de tarieven van de slagwerklessen. Onderstaande tarieven zijn de tarieven voor het spelen in een van de afdelingen van de harmonie.

Slagwerk-Leerlingen
1 euro contributie per maand (exclusief lesgeld Rhythm Impact). TOG maakt gebruik van drumschool Rhythm Impact voor het opleiden van slagwerkleerlingen.

Slagwerkgroep C-selectie
110 euro contributie per jaar inclusief gebruik van de slagwerk-instrumenten

Slagwerkgroep B-selectie
110 euro contributie per jaar inclusief gebruik van de slagwerk-instrumenten

Slagwerkgroep A-selectie
163 euro contributie incl. gebruik instrumenten.

Leerlingen die niet in de blazersband spelen
1 euro contributie per maand + jaarlijks 35 euro voor het gebruik van het instrument  (let op: dit is exclusief lesgelden aan de muziekschool Médèz. Let op: wij verwachten van al onze leerlingen dat zij meespelen in een van de orkesten. Alleen in uitzonderlijke gevallen en met instemming van het bestuur kan hiervan worden afgeweken.

Niet-spelende leden: 40 euro